„Природа е в мен и аз съм в нея“ – на разходка до Калофер

admin No Comment
Инициативи Новини

На 2 август се проведе инициатива под наслов “Природата е в мен и аз съм в нея”. Екипите на ЦНСТПЛУИ, ДЦПЛУ, ЦСРИ, ЦНСТДУ Карлово и техните потребители, посетиха местността “Паниците” в град Калофер, родното място на поета-революционер Христо Ботев. Всички заедно имаха възможност да насладят на прохладният планински въздух, бистрата река и красотата на природата. Потребители сами приготвиха своя обяд, а след това проведоха образователна беседа. Тя беше свързана с ориентиране в открито пространство, изучаване на четирите посоки на света, разпознаване на различни полезни и отровни растения.

Местността „Паниците“се намира на север от град Калофер в подножието на планината, в долината на река Тунджа. Името й идва от специфичните издълбани форми в камъните на реката.  „Паниците“ е изходна точка за пешеходни маршрути за изкачване до хижа Рай, до водопада Райското пръскало и до връх Ботев.

Идеята на инициативата „Природа е в мен и аз съм в нея“ е създаване на повече приятелски отношения между всички екипи и потребители на различните социални услуги в град Карлово.